Wat kost een mantelzorgwoning?

Wat kost een mantelzorgwoning? Daar is niet een eensluidend antwoord op te geven. Om je een beter beeld te geven tegen welke kosten je aanloopt en wat je ongeveer kunt verwachten, geven we je op deze pagina daar wat meer uitleg over.

Wat kost een mantelzorgwoning?

Het bouwen van een mantelzorgwoning varieert in basis van €65.000 en kan oplopen tot €200.000. Dat loopt dus heel erg uiteen en zegt eigenlijk niet zo veel. De uitvoering, het afwerkingsniveau , de woonwensen; ze spelen allemaal een belangrijke rol. Wat ook de prijs beïnvloed is of je kiest voor casco waarbij je zelf of familie de afwerking uitvoert, of het door ons compleet laat afleveren.

Mantelzorgwoning inclusief tuinbestrating.
Kies je voor casco of direct instapklaar
Losstaand of als aanbouw
Wel of geen carpoort
Afwerkingsniveau en woonwensen

De kosten van een mantelzorgwoning.

Zoals we hierboven al aangeven is het inschatten van een juiste prijs van veel factoren afhankelijk. Op de pagina over mantelzorgwoningen kun je lezen dat wij niet kiezen voor prefab oplossingen. Ook waarom kun je op deze pagina lezen. Welke factoren de totale prijs beïnvloeden proberen je zo duidelijk mogen uit te leggen.

De prijs bepaal je uiteindelijk zelf.

Wij van de Koster Bouw vinden dat jouw mantelzorgwoning ook echt van jou moet zijn. Daarom bepaal je in grote mate zelf de prijs. Samen met jou denken we na wat in jouw situatie het beste past. Met een korte inventarisatie van je woonwensen, afwerkingsniveau en woonoppervlak kunnen we al veel gerichter te werk gaan.

Schets van een mantelzorgwoning

Casco of direct instapklaar.

De keuze laten we aan jou over. Zijn er binnen de familie, kennissen of vriendenkring handige klussers die graag een handje willen helpen? Maak er gebruik van! Voor ons is alles bespreekbaar.

Je kunt er dus voor kiezen om een casco mantelzorgwoning door ons te laten bouwen. Eerst even over casco. Het komt er op neer dat de Koster Bouw de woning in ruwbouwstaat aan je oplevert.

Ruwbouw wil aangeven dat de woning wind- en waterdicht is, maar nog niet bewoonbaar. Zelf zorg je dan voor de afbouw. Zo is bijvoorbeeld de ruimte en aansluitingen voor het toilet klaar; zelf zorg je voor het tegelwerk, aansluiten van sanitair en de afwerking van de ruimte.

Op deze manier kun je besparen op de totale bouwkosten van de mantelzorgwoning.

Je kunt ook voor direct instapklaar kiezen. En daarin gaan we best ver! Zelfs zo ver dat je alleen nog maar de verhuizing hoeft te regelen. Zelfs het stofferen en schoonmaken kunnen we je uit handen nemen. Je bepaalt het allemaal zelf. Hiermee geven we nogmaals aan dat het geven van een richtprijs voor de kosten van een mantelzorgwoning enorm uiteen lopen.

Zijaanzicht schets van een mantelzorgwoning die we gebouwd hebben.

Ikwoonleefzorg.

Ikwoonleefzorg.nl is een initiatief van de Rabobank. Daar kun je veel informatie terugvinden over zaken die belangrijk zijn rondom jouw zorgwoning. Bijvoorbeeld welke soorten je allemaal tegenkomt. Maar ook waar je bijvoorbeeld op moet letten met het aanvragen van een huisnummer. Of juist niet!

Mantelzorgwoning te 's Gravenpolder

Jouw mantelzorgwoning compleet opgeleverd!

Onder compleet verstaan we dan ook echt alles: vloeren, wandbekleding, bestrating en tuininrichting.

Voor jou zijn wij het aanspreekpunt. Makkelijk en efficiënt. Met ons uitgebreid netwerk van partners zijn wij in staat je in alle gemakken te voorzien.

Scroll naar boven